Jedzenie bydgoszcz

Ostatnio mieliśmy Walentynki, dlatego postanowiłem, że zrobię pewnego rodzaju informację dla mojej dziewczyny. W systemach miałem dwudaniowy obiad i deser dany w towarzystwie wina i świeczek zapachowych ze znanego marketu budowlanego. Pierwszy pomysł - przegrzebki. Bardzo delikatne danie, ale także trudne w wykonaniu, ponieważ małże trzeba umieć dobrze usmażyć, aby wziąć spośród nich spełniam smaku.

Niestety kucharz ze mnie jest nieco mierny. W prawdzie mógłbym stwierdzić, że początkujący, bowiem więc stanowiło prawie prawdy. Odkrył w internecie przepis na dalekie sandżaki. Że stanowił problem ze zrozumienie połowy tekstu, gdyż wszystko było napisane po angielsku! No, jednakże nie poddałem się, wrzuciłem wszystko w tłumacza i chorujemy na żywioł, zgodnie z intuicją kucharza (której absolutnie nie mam). Postanowiłem, że podam te małże w otoczeniu warzyw. Jednakże zapomniałem, że potrzeba te warzywa najpierw zdjąć i pokroić. Poruszał się stresować, bo czasu było coraz mniej a ja byłem daleko w miejscu. Zaczynam kroić warzywa, pech nie chciał, że dotarłem na domowy palec... No, a jako wielki mężczyzna nie dałem za wygraną. Zajrzał na plan - szatkownica do warzyw. Zatem stanowił rzeczywiście strzał w dziesiątkę. Nie zupełnie, że zaoszczędziłem kilka chwili na krojeniu to jeszcze nie musiałem bać się o swoje działanie przy wykorzystaniu szatkownicy. Kiedy to całość istniałoby szybko gotowe nałożył na masełko przegrzebki. Wszystko usmażyło się oczywiście tak kiedy na obrazie ze perspektywy internetowej, na jakiej znalazłem przepis. Jednak zapomniałem, że posiadał zrobić jeszcze zupę. Szybko skoczyłem do lokalnego sklepu po żurek w słoiku i wyrzuciłbym go do garnka a następnie tylko doprawiłem. Na deser miałem przygotowane już wczas w zamrażarce lody własnego wyrobu. Dobrze, że zmotywowałem się aby to uczynić dzień wcześniej, ponieważ nie zdążyłbym już z niczym. Trzeba przyznać - te niemało minut, które zaoszczędziła mi szatkownica do warzyw uratowało mój dwudaniowy obiad. Dziewczyna była zdziwiona i duża podziwu dla moich umiejętności kulinarnych.