Krajalnica z lidla

W handlach zaś w gospodarstwach domowych bardzo często zachodzi potrzeba pokrojenia czegoś w pewne, cienkie plastry. Mówi to przede każdym wędlin, serów i pieczywa, jednak daje się, że krajalnica jest wykorzystywana i do drugich celów, na model do cięcia warzyw czy produktów, gdy musimy ich w części cienkich plasterków.

W relacje z tego, co pragnę kroić na krajalnicy, stanowi ona wyposażona w profesjonalne ostrze - gładkie lub ząbkowane. Ząbkowane przeznaczone jest do cięcia pieczywa, co pozwoli łatwo "wgryźć się" w jego budowę i przynosi równe kromki, nawet przy krojeniu miękkiego, świeżego pieczywa. Z zmianie gdy należy o wędliny czy sery, chce nam zwłaszcza na cienkich, równych plastrach, które kręci się łatwo i bez dodatkowego wysiłku. Do owego celu używamy krajalnicy z prostą, ale bardzo niebezpieczną krawędzią, która doskonale radzi sobie z zdrowymi, jak a dużo dobrymi wędlinami i serami.

Krajalnica Maga 310p to konkretna maszyna do krojenia, polecana szczególnie do domów gastronomicznych a do sklepów. Jest wysyłana przez producenta ze względu na domową wielką wytrzymałość oraz łatwość obsługi. Dzięki tym zaletom każdy, po pierwszym szkoleniu z poziomu zaufania i higieny pracy, może przystąpić do akcji z krajalnicą i świadczyć swoim użytkownikom wędliny lub sery pokrojone w ścisłe plastry. Krajalnice dobrych opinii kupią na krótkie uporanie się z pokrojeniem wielkiej ilości wędlin lub serów, przy małym wkładzie produkcji oraz sił pracownika. Taka krajalnica w zakładzie pozwala znacznie zaoszczędzić czas, jaki kiedyś brano na krojenie materiałów na plasterki. Dodatkowo, krajalnice dzięki regulowanemu zakresowi grubości plastra, pozwalają odkroić gruby, równy plaster, bądź pokroić wędlinę na cieniutkie, niemal przezroczyste plasterki, gdy to istnieje proszone na wzór w sukcesie szynek surowych, które jada się jedynie w plasterkach grubości bibułki.