Maszynka do miesa kenwood mg700 opinie

Wilk do ciała więc nic innego jak maszyna, będąca do rozdrobnienia i mielenia surowego, gotowanego lub mrożonego mięsa, które poddawane jest dalszej obróbce (produkcji wędlin). Ponieważ urządzenie znajduje użycie w hotelach, restauracjach, supermarketach, placówkach gastronomicznych oraz zakładach zbiorowego żywienia, gdzie ilość przetwarzanego mięsa jest mocno mocniejsza niż w gospodarstwie domowym, wymiary (gardzieli z podajnikiem ślimakowym oraz zestawu tnącego - siatki, szarpak, noże) i parametry (wydajność, średnica sitka, prędkość obrotowa, otwór gardzieli, moc, zasilanie) wilka do ciała muszą płacić zapotrzebowaniom przetwórcy.

Duży asortyment wilków na placu pozwoli na dobór odpowiedniego urządzenia na potrzeby placówki, dzięki ostatniemu faza na wykonanie potraw ulega skróceniu (rozdrabnianie kilkanaście kilogramów na chwilę) natomiast nie wymaga wysokiego kosztu wysiłku fizycznego. Wilki mają formę prostą, elementy można łatwo zdemontować, co daleko ułatwia obsługę, proces czyszczenia i utrzymanie czystości, wpływa na poprawę warunków higienicznych. Wykonanie dania ze stali nierdzewnej lub stopów aluminium, doskonała wartość wykonania decyduje o dużej sił maszyny. Jak każde dania dawane w sektorze spożywczym, wilki muszą robić warunki CE bezpieczeństwa i higieny pracy. Działanie wilka - mięso do rozdrobnienia układa się do gardzieli, następnie po dociśnięciu np. polipropylenowym tłoczkiem zostaje przetłoczone do ślimaka roboczego, a stamtąd do świata tnącego. Zespół tnący wtłacza ciało w oczka siatki, a potem ścinana za pomocą osadzonych noży. Mięso po rozdrobnieniu jest różne z farszami, następnie pakowane w osłonki lub opakowania próżniowe i poddawane dalszym procesom obróbki, w relacje od rodzaju końcowego produktu - wędliny czy surowe mięso pakowane próżniowo. W relacje od rodzaju mięsa kojarzy się siatki o różnej średnicy oczek oraz noży. Wilki można urządzić w dalekie akcesoria, które dadzą np. nadziewanie kiełbas, szatkowanie warzyw i sera. To wspaniałe urządzenie, przydatne w wygodnych cenach, wykorzystywane w pozycjach gastronomicznych, gdzie produkcja wędlin lub potraw mięsnych nie jest na taką skalę kiedy w szybkich zakładach produkcyjnych, jest gwarantem produktów zdrowszych, nie zawierających konserwantów oraz oryginalnych ulepszaczy.