Mielenie miesa w thermomixe

Kotleciarka Maga jest prasą do mięsa, jakiej przedmiotem jest podzielenie kawałków mięsa na plastry o danej grubości (w współzależności od potrzeb, na całej szerokości rozgniecenie ma taką tąż grubość). Praca urządzenia przyspiesza i usprawnia proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Wynik ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze byliśmy nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie zainstalowane na wałkach obrotowych.

Prasa do kotletów znajduje użycie w lokalach gastronomicznych oraz sklepach, gdzie w kolekcji można znaleźć mięso wołowe w budowy zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe podzielone na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe wykonane na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie ogromnej liczbie rozbitych plastrów w czasie bliskiego czasu czasu - ok. 800 porcji w ciągu godziny, przy czym mięso nie prawdopodobnie istnieć mrożone, ani nie może liczyć kości. Obsługa maszyny stanowi wyjątkowo praktyczna, dzięki użytym przez producenta Maga następujących rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w sensu zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie wstępu do dobrzy), zmiany konstrukcyjne, mające pomysł na zmniejszone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności gromadzących się na całość cyklu rozgniatania (skrócony godzina pracy), polerowana obudowa o regularnych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy winnym stanowić oczyszczane i suszone po stałym kontakcie z żywnością; zabronione jest czyszczenie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego urządzenia i przekładni olejowej to drugie atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszystkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały nagrodzone przez klientów oraz jurorów Międzynarodowych Zbytów w Poznaniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent akcesoriów do przemysłu spożywczego, kładąc się na świadomości i poznaniu zdobywanym od 1990 roku stosuje na jakość, prostotę, inteligencję rozwiązań, solidność oraz piękną wydajność. Firma sukcesywnie wzbogaca swoją możliwość o kolejne maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do mielenia mięsa, tzw. wilki.