Wyposazenie w gastronomii test

Choć “mała gastronomia” z nazwy brzmi raczej dobrze i niegroźnie, to potrzeba wiedzieć, że nawet najmniejszy sklep nie obędzie się bez podstawowych sprzętów, które trochę kosztują. W co inwestować, oraz z czego czynić Oto krótki poradnik dla przeciętnej kawiarni:

 

1. Ekspres ciśnieniowy – nawet do najładniej urządzonej kawiarni nie przyjdą klienci, jeśli kawa nie będzie doskonała. Ekspres to zasada natomiast nie warto na nim dbać, choć czasem powtarza się uzyskać dobry, używany sprzęt.
2. Witryna chłodnicza – klienci chętniej kupują ciasta, jeśli będą postrzegać, że wyglądają apetycznie i kusząco zza witryny. Warto postawić ją przy kasy, wtedy użytkownicy będą kupić chętniej.
3. Stoły i stoliki – to dokładnie podstawa. Mały dom nie wymaga ogromnej liczbie mebli, to tutaj możesz zaoszczędzić.
4. Talerze i sztućce – obowiązkowo! Wybierz takie, jakie nie będą ścierać się w zmywarce.
5. Młynek do kawy – świeżo zmielona kawa to substancja!
6. Lampy – koszt duży, ale dobrych lamp nie potrzeba będzie wymieniać, a później nie będziesz wiele inwestować.
7. Piec – do pieczenia ciast rzecz jasna. Oraz do pieca przydadzą się oczywiście foremki na wypieki.
Mała gastronomia wyposażenie to przecież nie tylko wymienione wysoko sprzęty. Niektóre kawiarnie oferują także śniadania, dlatego może przyczynić się patelnia grillowa lub grill elektryczny do zapiekania przepysznych tostów. Drogie są oraz elementy wystroju, ale przy małym pokoju nie warto szaleć przy zakupach, bo pomieszczenie będzie przytłoczone. Czasem wystarczą odpowiednie sprzęty, które same mają ozdobę, do ostatniego każdy tematyczny obraz czy zdjęcia i czy menu w dobrej ramce. Minimalistyczny wystrój przy małym mieszkaniu to kwestia kluczowa. Przyczynił się także stojak na wieszaki, jednak jeżeli chce nam na szerszej przestrzeni, można po prostu rozwiązać na ścianie ładne haczyki, w współczesny rodzaj kurtki nie będą wykorzystywać dowolnego miejsca. Warto pamiętać o tym, że znaczną ilość sprzętów możemy po prostu odkupić, powinien jednak zawsze skontrolować stan używanych rzeczy.